קוסמטיקה טבעית - שמנים צמחיים וחמאות

 
שמנים צמחיים / חמאות צמחיות בכבישה קרה אשר אינם מזוככים, מכילים את כל המינרלים והויטמינים החיוניים להתפתחות שלנו והם גם עשירים באנטי-אוקסידנטים. הם משמשים אותנו לטיפוח וטיפול ויעילים מאוד בשל הריכוז הגבוה של חומרים פעילים שהם מכילים.

השמנים משמשים לערבוב שמנים אתריים מרוכזים באמצעותם מטפלים כיום בהרבה בעיות עור וכן כבסיס להכנת מגוון מוצרי קוסמטיקה טבעית.

 
שמן אבוקדו AVOCADO OIL
השמן המופק בכבישה קרה ואינו מזוכך זה מופק מהפרי. צבעו ירוק עמוק וריחו ריח אבוקדו. אחד השמנים העשירים בויטמינים:A,D,E,B. , מכיל לציטין ,ח. שומניות, וחומצת שומן פלמיטולאית. נספג בעור בקלות. מעניק רכות ומחיה עור חסר חיים וברק. מתאים לעור יבש, קשקשי, מוזנח, מבוגר ואקזמות. מזרז צמיחת שיער. מוצרים לשיער תינוקות, שיער צבוע, פגום ויבש, קרמים לעיניים, לפנים, לידיים, להזנה והגנה משמש. השמן ניתן לשימוש ללא הגבלה בכל מוצר שימוש קוסמטי.
 
שמן גזר Carrot oil
שמן תשרית.מכיל ריכוז גבוה של ויטמינים בעיקר בטא קרוטן.
מעודד חידוש תאי עור, אנטי דלקתי, מתאים במיוחד להסרת איפור. מונע הזדקנות.
 
דמדמנית שחורה BLACKCURRANT OIL
מקור שיח הדמדמנית הינו באירופה, כיום הינה גדלה ברוב חלקי העולם
באזורי קרקע פורייה ובסביבת יערות.שמן דומה בהרכבו לנר הלילה עם יתרונות נוספים. השמן עשיר בחומצת שומן GLA 16%. בנוסף מכיל את חומצה השומן פלמיטית ואלפה לינולנית. הרכבו 75% חומצות שומן בלתי רוויות. מתאים לקופרוז, עור מבוגר וזקן, שיקום עור, החייאת עור, אקנה.
 
שמן דלעת PUMPKIN SEED OIL
השמן מופק בכבישה קרה של גלעיני הדלעת וצבעו כהה מאוד ובגוון ירקרק – אדום והינו סמיך מאוד. השמן יעיל, בריא ומזין, עשיר בפרוטאין , ויטמינים מקבוצת B ואבץ .
מתאים בעיקר למוצרים קרמים לגוף, קרמים לידיים, קרמים לפנים, קרמים לעור סביב העיניים ולטיפול בשיקום עור מבוגר ופגוע.
 
שמן דקל PALM oil
מקור עץ הדקל בגינאה. כיום הוא נפוץ במדינות צפון אפריקה, מאלזיה, אינדונזיה, ברזיל ועוד. מאלזיה הינה הייצרנית הגדולה בעולם של שמן הדקל. השמן עשיר בויטמין A . השמן יעיל בקוסמטיקה למוצרים העוסקים בחיזוק ממברנת התא והזנת ההיפודרמיס והאפידרמיס. למוצרי שיער, כשמן מסג', קרם להזנת הידיים, מוצרי טיפוח ושמירה על עור התינוקות, למוצרי טיפוח עור יבש ומבוגר, לשמנים לאחר שיזוף, לשפתוני הגנה. השמן ניתן לשימוש ללא הגבלה בכל מוצר ושימוש קוסמטי ומומלץ לשלבו עם חמאות נוספות
 
היפופיאה (אובליפיחה) HIPPOPHAE RHAMNOIDES 
שמן בסיס בעל תכונות מיוחדות במינן. גדל ברוסיה ליד גבול פינלנד
צבעו כתום עז .מהווה מאגר שלם של מרכיבים חיוניים, מכיל ויטמינים, חומצות שומן חיוניות, חומצות אמינו, קרטונואידים, פלבונואידים.
נותן לחות , הזנה, משקם את העור ומאיץ ריפוי פצעים. מעודד חידוש תאי אפיתל בעור ומסייע להגלדת פצעים וכוויות. מתאים לכל סוגי העור במיוחד לטיפולי אנטי אגי'נג, עור יבש, עור מזדקן, דלקות, כוויות, פצעים.
 
חוחובה Jojoba Oil
החוחובה הינה שעווה צמחית נוזלית. אסור בלקיחה פנימית. החוחובה גדלה באקלים חצי מדברי. גידולה העיקרי הינו במקסיקו, אריזונה, קליפורניה וישראל.
הווקס מופק מגלעיני החוחובה והינו ווקס חשוב בקוסמטיקה הטבעית. הוא בעל תכונת הרגעה, עמיד בפני חמצון והינו לשמירה על גמישות העור ורעננותו, מרכך ומחליק אותו, נותן לו ברק, מכיל חומר דמוי קולגן. מתאים לעור מבוגר, לשמנים לאחר אמבט וטיפוח השיער, להגנה על העור מפני פגעי הסביבה.
 
מקדמיה Macadamia Oil
מקור העץ באוסטרליה, השמן מופק בכבישה קרה מהאגוז והינו בעל ניחוח משגע של האגוז. מכיל 21% חומצת שומן פאלמיטולאית שחיונית למניעת התחמצנות תאים . מתאים בעיקר לעור יבש. לקרם לחות והזנה, לקרם נגד קמטים, ולקרם החייאה לעור סביב העיניים, למוצרים לאחר שיזוף.
 
שמן זרעי מלפפונים Cucumber seed oil
שמן זרעי מלפפון מופק בכבישה קרה מזרעי מלפפון מנוקים ומיובשים. צבעו זהוב, הוא צלול ובעל ניחוח רענן ועדין של מלפפון. שמן זרעי מלפפון מכיל כ-14 עד 20 אחוז של חומצה אולאית וכ-60 עד 68 אחוז של חומצה לינולאית מקבוצת אומגה 3, מכיל אחוז גבוה של פיטוסטרולים. מחקרים מצביעים על כך שפיטוסטרולים עוזרים לשיקום של עור יבש ומתבגר בכך שהם תורמים לשיפור התפקוד של המחסום השומני של העור ומתוך כך מביאים לשיפור מאזן הלחות והאלסטיות של העור וכן לעידון של פני העור. הפיטוסטרולים הם גם נוגדי דלקת. בנוסף לאלו, שמן זה מכיל אחוז משמעותי של טוקופרולים, מה שמצביע על כך שהוא אפקטיבי בהגנה על תאי העור מפני נזקי רדיקלים חופשיים. מומלץ לשילוב במוצרי אנטי אייג'ינג, הפחתת קמטים, עור יבש, מוצרים לטיפול באקזמה, פסוריאזיס, סימני מתיחה ומוצרים לאחרי חשיפה לשמש .
 
שמן נר הלילה אורגני EVENING PRIME ROSE OIL
מקור הצמח בצפון אמריקה, הגיע לאירופה במאה ה - 17 וכיום גידולו העיקרי הינו באנגליה וצרפת. מכיל 70% חומצה לינולאית ו-10% חומצה גמא לינולנית השומרת על ממברנת התא , מזינה אותו ומחייה אותו.
שומר על רמת הלחות של העור גם פנימית וגם חיצונית. מחדש עור, מסיר קמטים וצלקות. מתאים בעיקר לטיפולי אנטי אגי'נג, לקרם לחות והזנה, לקרם נגד קמטים, לקרם לילה ויום, ולקרם החייאה לעור סביב העיניים, לקרמים לשפתיים עור מבוגר, אקזמה, עור קשקשי, סבוריאה. עור מגורה ואדמומי.
 
שמן זרעי ענבים כבישה קרה Grape Seed Oil
השמן מכיל כמות גבוהה מאוד של שמנים החיוניים לממברנת התא, עשיר בפנול, סטרואידים וחומצות חיוניות רבות לחיזוק התא, הזנתו ושמירה על לחותו.
שמן זרעי הענבים משמש למוצרים לעור שמן, לשיער עדין, יבש, צבוע ופגום, לקרמים לחידוש תאים לעור פגום ומבוגר, לקרמים לטיפוח העור סביב העיניים, לקרמים לשפתיים, לקרם ידיים.
 
שמן פסיפלורה PASSION FLOWER oil
מרגיע את העור. מיועד לעור רגיש, אדמומי, בהיר. משקם עור מעולה.
 
שמן צ'יה SALVIA HISPANICA oil
השמן מהווה את המקור הצמחי העשיר ביותר והאיכותי ביותר לאומגה 3. 60% מתכולת חומצות השומן בשמן הן מסוג אומגה 3 יש בו גם אומגה 6 ואומגה 9 מתאים לכל סוגי העור, לבעיות עור.
 
שמן קלנדולה Calendula Oil
שיח הקלנדולה גדל בעיקר בארצות אירופה ורוסיה. פרחיו יפים וגדולים בצבע כתום עד צהוב.
השמן הינו שמן תשרית .
שמן אנטי דלקתי, מאיץ התחדשות תאי עור, אנטיספטי, משקם עור. מתאים לקרם לילה, אקנה, עור יבש, מבוגר, סדוק, איחוי צלקות, כוויות שמש, שפתיים יבשות וסדוקות, פריחה מחיתולים, פטמות סדוקות, טחורים, פיסורה.
 
שמן קנביס Hemp Oil
השמן המופק בכבישה קרה משיח הקנביס, הינו אחד מהשמנים הבריאים והיעילים ביותר לגוף האדם. יחס אופטימאלי בין חומצות השומן החיוניות.
מזין את העור פנימית וחיצונית. מתאים לטיפולי אנטי אגי'נג וכל בעיית עור.
 
שמן קוקוס Coconut Oil
מקור העץ הינו באיי הודו המערבית. כיום הוא גדל בהודו, מלזיה, אינדונזיה, ברזיל, מקסיקו וברוב ארצות המזרח. השמן בצורתו הטהורה הינו במרקם משחתי זאת עקב תכונתו לקפוא בטמפרטורה של 15 מעלות, בצורתו הטבעית
משמש השמן כווקס הזנה טבעי לשיער. מתאים ליצירת קרם לייפוי והזנת השיער, לשמני גוף, לקרמים לעור מגורה ויבש וכן לייצור סבונים.
 
חמאת קקאו טבעית Cocoa Butter
חמאת קקאו היא שמן צמחי נפלא המופק מפולי הקקאו בעצומו של תהליך הייצור של השוקולד ושל אבקת הקקאו. היא בעלת ריח קליל של שוקולד וקקאו. חמאת הקקאו היא זו שנותנת לשוקולד את המוצקות .
חמאת קקאו היא למעשה השמן/שומן הצמחי היציב ביותר בטבע, היא מכילה אנטי אוקסידנטים חזקים ביותר ולכן אורך החיים שלה מגיע עד 5 שנים.
שימושה העיקרי הינו בתעשיית השוקולד, הקוסמטיקה והסבונים. נמסה בקלות במגה עם העור ומעניקה לו לחות קטיפתית.
 
חמאת שיאה Shea Butter
מקור השיח הינו בסודן ובאפריקה המערבית, היא מופקת על ידי הילידים באפריקה במשך אלפי שנים. תודות לתכולת והרכב השומנים הנפלאים שבה, משמשת חמאת השיאה בעולם המערבי כבסיס 100% טבעי ליצרני תעשיית הקוסמטיקה, לתעשיית הקוסמטיקה הטבעית ולרפואה האלטרנטיבית. חמאת השיאה מופקת על ידי כבישה קרה של גלעינים מהשיח חומצה לינולאית, חומצה אולאית,חומצה סטארית, חומצה פלמיטית.
החמאה משמשת להכנת משחות לטיפול בעור, ארטריטיס, פצעים וצלקות. מעולה לעור יבש, לשמירה על לחות העור.
 
חמאת דלעת Pumpkin Seed Butter
חמאה יוקרתית ונפלאה זו מרקמה רך וריחה עדין ומשגע של דלעת. עשירה בויטמינים A, E & C, חומצות שומן וחומרים נוגדי חמצון. זה הופך את חמאת זרעי הדלעת לחמאה נפלאה לשיקום ולחידוש עור יבש ופגום.
 
רוז היפ Rose Hip Oil
הרוז היפ גדל בדרום אמריקה ובאירופה. שמן הרוז היפ הינו מהחשובים והמעולים בתעשיית הקוסמטיקה .מכיל שפע של חומצות שומן חיוניות, ויטמין C וחומצה רטינואית. שמן הרוז היפ הינו היחידי שנבדק קלינית למטרות ריפוי והעלמת צלקות, חתכים, טיפול בקלואידים. הוא משמש בקוסמטיקה לקרמים נגד קמטים, לשמפו לשיער פגום ויבש, לשמני גוף, לקרמים לחידוש תאים, לקרמים לחות לעור יבש, לקרמים ומוצרים לתינוקות. משפר מרקם עור ומחליק קמטוטים. מתאים לכל סוגי העור בעיקר לטיפולי אנטי אגי'נג ועור רגיש, צלקות, חתכים, קולואידים, חידוש תאי עור.
 
שמן זרעי רימונים  Pomegranate Seed Oil
אחד השמנים המעולים לעור מזדקן, מונע סרטן עור, שמן מכווץ, עוצר דימומים. מכיל פוליפנולים ( פיטוכימיקלים שעשויים לסייע במניעת נזקים לתאי הגוף אשר עלולים להוביל להתפתחות גידולים סרטניים), ביופלבונואידים ואנטיאוקסידנטים.
 
שומשום כבישה קרה Sesame Oil
שיח השומשום מקורו באי סונדה אשר בפסיפיק. אולם הינו ידוע בפרס כבר לפני 4,000 שנה. כיום רוב גידולו נעשה בהודו, בורמה, סין, טורקיה וארה"ב. זן השומשום האמריקאי הינו המשובח ביותר לעשיית השמן .שמן בעל מרקם סמיך , עשיר בויטמינים B, E עשיר במינרלים: ברזל, סידן, מגנזיום, זרחן. עשיר בלציטין. מכיל ויטמין F, עמיד בפני חמצון, מגן אפשרי בפני קרינת שמש, משפר אלסטיות של העור. מתאים בעיקר לעיסויי גוף, פילינגים לגוף, עור יבש, שיקום לאחר חשיפה לשמש.
 
שקדים טהור כבישה קרה Sweet Almond Oil
מקור עץ השקד הינו במרכז אסיה, במאה ה - 16 הובא לצרפת וכיום מגדלים אותו גם בקליפורניה ובמדינות הים התיכון. זהו שמן רב שימושי ופופולארי בקרב מעסים. שמן חסר ריח, צבע, מעולה לעיסויי גוף ועיסויי פנים, להגנה מפני השפעה סביבתית. לשמני מסג וריכוך, לקרם לחות, לקרם להרגעת והגנת עור הידיים, לחלב גוף, לקרם לילה.